دانلود پایان نامه ارشد: بررسی عوامل موثر بر وفاداری مشتریان شرکت صنایع غذایی یک و یک
متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته : مدیریت بازرگانی
گرایش : بازرگانی داخلی
عنوان :بررسی عوامل موثر بر وفاداری مشتریان شرکت صنایع غذایی یک و یک
دانشگاه آزاد اسلامی
ابهر
پایاننامهی کارشناسی ارشد
عنوان :
بررسی عوامل موثر بر وفاداری مشتریان شرکت صنایع غذایی یک و یک با وجود قیمت بالاتر نسبت به رقبا
مطالعه موردی: تنکابن
گروه تخصصی: مدیریت بازرگانی
رشته تحصیلی: مدیریت بازرگانی
گرایش: بازرگانی داخلی
استاد راهنما:
آقای دکتر حسین عابدی
استاد مشاور:
دکتر پیمان نوری بروجردی
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
با ظهور شرکت های غذایی پیشرو، خدماتی را که از طریق فنآوریهای متنوعی به مشتریان ارائه میدهند، تا از یک سو رضایت مشتریان، و از سویی هدف اصلی خود را که همان ایجاد نوعی رابطه و پیوند پایدار بین خدمات و گروه خاصی از مشتریان میباشد، فراهم سازند.
ایجاد وفاداری در مشتریان به خصوص مشتریانی که ذائقه غذایی نقش مهمی در زندگیشان بازی می کند مفهومی است که در کسب و کارهای امروزی به لحاظ اینکه مشتریان وفادار به صورت مؤلفه اصلی موفقیت شرکت های صنایع غذایی بوجود آمدهاند، مورد توجه بیش از بیش قرار گرفته است.
در دنیای رقابتی امروز، شرکت های صنایع غذایی برای حفظ مشتریان خود بایستی بیشترین توجه را به نیازها، نظرات ، ذائقه و اعتراضات آنان در ارتباط با خدمات داشته باشند.
امروزه دیگر رضایتمندی مشتریان کافی نبوده و سازمانها منجمله صنایع غذایی برای بهرهمندی از مزایای حفظ مشتریان باید مطمئن شوند که مشتریان رضایتمندشان، وفادار هم هستند.
ترجیح مشتریان برای استفاده از محصولات صنایع غذایی به دلیل راحتی و آسایشی که این نوع شرکت ها ارائه میدهد در حال افزایش است. به دلیل اینکه افراد این امکان را دارند که نیازهای غذایی خود را ساعتها خارج ازخانه از هرجا که دسترسی به فروشگاه دارند انجام دهند. بنابراین شناسایی ارتباط بین خدمات محصولات غذایی و وفاداری مشتریان امری لازم و ضروری به نظر میرسد.
فصل اول
1-1 مقدمه
1-2 بیان مسأله
1-3 اهمیت و ضرورت تحقیق
1-4 پرسش اصلی تحقیق (مسأله تحقیق)
1-4-1 سؤالات فرعی تحقیق
1-5 فرضیههای تحقیق
1-6 متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی
1-7 اهداف تحقیق
1-7-1 هدف کلی
1-7-2 هدف جزئی
1-8 تعریف واژهها و اصطلاحات تخصصی
1-1 مقدمه
خدمت به مشتری، قدیمیترین و در عین حال، تازهترین مسأله برای هر مؤسسهای است. موفقترین بازرگانان اولیه، همچنانکه رقابت پدید میآمد، میبایستی راههای مختلفی را جستجو میکردند تا آنچه را فراهم
میآوردند، از دیدگاه مشتریان، متمایز و ویژه باشد. امروزه هیچ مؤسسهای نمیتواند ادامه حیات دهد مگر اینکه بتواند به طور روزافزون مشتریان بصیر و نکتهسنج را، جذب و نگهداری کند. موفقیت در دنیای رقابتی از آن مؤسسههایی خواهد بود که تشخیص دهند، مشتری بزرگترین سرمایهی هر مؤسسهای است، مشتری همه حقوق، دستمزد و مزایای ما را میپردازد و در هر کسب و کاری شما باید نخستین انتخاب مشتری باشید با عنایت بر اینکه مشتری به جایی میرود که به بهترین وجه به [خواستههای] او توجه شود (تاجزاده نمین و دیگران، 1389، 2).
گسترش و افزایش رقابت و ظهور نوآوریهای جدید در صنعت خدمات کشور، سازمانها را به سمت توجه به اهمیت مشتری و منافعی که میتواند برای آنان ایجاد کند و درنتیجه اهمیت حفظ و تقویت وفاداری مشتری سوق داده است. لذا شناخت عواملی که باعث حفظ و تداوم رابطه بین سازمانها و مشتریانشان میگردد، امری مهم و ضروری تلقی میگردد.
در این راستا تحقیقاتی برای شناخت عوامل مؤثر بر وفاداری مشتریان به محصولات غذایی صورت گرفته است اما متأسفانه در رابطه با وجود قیمت بالای محصولات بر وفاداری مشتریان تحقیقات بسیار کمی انجام شده است.
از این رو، مطالعۀ حاضر کوشیده است، تأثیر قیمت بالای محصولات شرکت صنایع غذایی یک و یک نسبت به رقبا را بر وفاداری آنها بسنجد.
در این فصل میکوشیم پس از بیان مسأله و اهمیت و ضرورت تحقیق، پرسش اصلی پژوهش، مدل و اهداف تحقیق را نیز بررسی کنیم. در نهایت واژهها و اصطلاحات تخصصی را تعریف میکنیم.
1-2 بیان مسأله
در هر سازمان اعم از تولیدی و خدماتی مهمترین عامل جهت حفظ و بقای سازمان مشتریان آنها هستند به نحوی که چنانچه سازمان در جلب رضایت و وفاداری آنها موفق شود، زمینه رشد و بقای بلندمدت خود را فراهم خواهد کرد.
حفظ وفاداری مشتریان فعلی، در سودآوری یک سازمان بسیار تعیینکننده است، چنانچه طی تحقیقات متعدد بیان شده که وفاداری مشتری میتواند، هزینه عملیات تجاری را 5 تا 6 برابر کاهش دهد زیرا مشتریان وفادار، ترجیح میدهند خریدهایشان را متمرکز کنند و بنابراین حجم فروش شرکت افزایش مییابد. مشتریان وفادار، مبلغان سازمان هستند که تبلیغات مثبتی درخصوص شرکت و محصولات آن میکنند و باعث جذب مشتریان جدید میشوند که باعث کاهش هزینههای بازاریابی برای سازمان میشود، این مشتریان همچنین
میتوانند در ایدهپردازی محصولات جدید با سازمان سهیم شوند (ندوبیسی[1] و واه، 2007).
با ورود به هزاره سوم میلادی، بسیاری از مفاهیم در سازمانهای پیشتاز، مفهومی دیگر پیدا کردهاند. مشتریان وفادار، اهمیت بسیاری یافتهاند. با 5% افزایش در وفاداری مشتریان، سود به میزان 25 تا 85 درصد افزایش
مییابد، این درصد را هزینه وفاداری[2] مشتری گویند (محمدی، 1382، 55).
با توجه به تلاشهای گستردهای که امروزه در جهت ارتقای ابزارهای مدیریتی کیفیت و گسترش نگرش مشتریگرایی توسط محققان، کارشناسان و سازمانهای مختلف تولیدی و خدماتی صورت میگیرد، میتوان دریافت که بحث رضایت و وفاداری مشتری و مصرف کننده یکی از فاکتورهای تعیینکننده و مهم در تعیین میزان موفقیت سازمانها در امر تجارت و سودآوری به شمار میآید. در دنیای رقابت انگیز کنونی فنآوری و تمایز در محصولات فیزیکی به شدت از سوی رقبا تقلید میشود، تنها مزیت رقابتی پایداری که میتواند بقا، رشد و سودآوری بلندمدت شرکتها و سازمانها را تضمین نماید، مبحث رضایت و وفاداری مشتریان میباشد.
طی چندین سال گذشته، بهدلیل تقاضای فزاینده برای محصولات و خدمات، نگرش شرکتها، بیشتر محصول محور و تولید محور بوده است و جذب مشتریان جدید (نه حفظ آنها) در راستای افزایش سهم بازار، عمدهترین هدف سازمانها محسوب میگردید، اما امروزه بهدلیل افزایش شدید رقابت، سیاستهای راهبردی کسب و کارها به سمت افزایش رضایت و حفظ و بهبود وفاداری مشتریان گرایش پیدا کرده است و وفاداری به عنوان تنها منبع رقابتی سازمانها تبدیل شده است (شه پناهی، 1386، 11).
علیرغم آن که بسیاری از محققان در خصوص تعریف کیفیت کار کرده اند اما ارائه تعرفی دقیق از آن به سادگی امکانپذیر نیست. اگر فروشنده یک محصول در راستای تحقق نیازهای مشتری متوسل به یکسری فعالیت در تغییر کیفیت گردد، این فعالیت خدمت به مشتری تلقی می گردد. بالا بردن کیفیت هزینه بردار است اما باعث رضایت مندی و وفاداری مشتری می گردد.
شرکت صنایع غذایی یک و یک از جمله شرکتهایی است که محصولات با کیفیت بالا در اختیار مشتریان خود می گذارد و به آنها خدمت رسانی می کند.
لازمه حیات این شرکت آگاهی مدیران آن از ادراکات و انتظارات دریافت کنندگان خدمت و ادراکات و انتظارات واقعی آنها می باشد. اگر نتواند تناسبی بین آنها برقرار کند بطور حتم کیفیت ارائه شده پایین آمده و بر وفاداری مشتریان تاثیر منفی می گذارد. لذا این تحقیق تلاش می کند تا انتظارات و ادراکات مشتریان از کیفیت ارائه شده توسط شرکت صنایع غذایی یک و یک بر وفادار بودن آنها مشخص شود.
1-3 اهمیت و ضرورت تحقیق
وفاداری مشتریان به عنوان تعیین کننده اصلی موفقیت یک سازمان در محیط رقابتی امروز شناخته شده و هر گونه کاهش در رضایت مشتری به دلیل کیفت ضعیف محصول موجب نگرانی است.
کیفیت بر آوردن نیاز و خواسته های مشتریان است و بر وفاداری مشتریان تاثیر می گذارد.
سازمان ها باید خود را جای مشتریان بگذارند و سیاست های خود را بر اساس دیدگاه آنها بنا نهند.
در خصوص شرکت صنایع غذایی یک و یک که به مصرف کنندگان مواد غذایی محصول ارائه می کند هرچند قیمت محصولات این گروه، از سایر رقبا گران تر است اما با وجود کیفیت و مرغوبیت بالای کالای خود توانسته اند مشتریان خود را وفادار به گروه نگه دارند. با توجه به لزوم ایجاد وفاداری در مشتریان برای حفظ آنها، در این تحقیق برآنیم که رابطه بین کیفیت ، خدمات ، قیمت و وفاداری مشتریان را بررسی کنیم.
در نهایت انتظار میرود که نتایج این پژوهش بتواند در برسی عوامل مؤثر بر وفا داری مشتریان بکارگرفته شود.
پرسش اصلی تحقیق (مسأله تحقیق):
چرا با وجود قیمت بالاتر محصولات شرکت صنایع غذایی یک و یک نسبت به رقبا، وفا داری مشتریان به این گروه همچنان پابرجاست؟
1-4-1سؤالات فرعی تحقیق:
– آیا کیفیت محصولات شرکت صنایع غذایی یک و یک نسبت به رقباء موجب وفاداری مشتریان آن شده است؟
– آیا قابلیت اطمینان به محصولات شرکت صنایع غذایی یک و یک نسبت به رقباء موجب وفاداری مشتریان آن شده است؟
– آیا پاسخ گویی در شرکت صنایع غذایی یک و یک نسبت به رقباء موجب وفاداری مشتریان آن شده است؟